Ølbrygning

Her finder du en god del information om min hobby ølbrygning. Jeg synes det er rigtig fedt at brygge mit eget øl og kunne opnå et velsmagende resultat som kan deles med venner og familie. Dette er en givende hobby som man kan bruge alt for meget tid og penge på, men have det rigtig sjovt med. Skål fra Dünweber Bryghus 🍺

Anbefalinger: Hos BYO findes der artikler om alle emner inden for hjemmebrygning. Hos Brülosophy eksperimenteres en masse i forbindelse med hjemmebrygning og jeg synes det er rigtig sjovt at læse om! Det anbefales at læse den berømte How to Brew af John Palmer som er gratis at læse i første udgave online. Og så er BeerCalc og Bru'n Water gode værktøjer. Jeg har hørt godt om BeerSmith, men aldrig prøvet det da jeg har et regneark sat op til at håndtere mine opskrifter. De fleste ingredienser og udstyr køber jeg hos den svenske webshop Humlegårdens Ekolager da de har det bedste udvalg, oftest har tingene på lager, samt acceptable priser (specielt med den fordelagtige kurs for den danske krone!) Og da jeg bor i Sverige koster fragten ikke alverden. Jeg har også handlet hos flere andre europæiske webshops med succes. Desuden vil jeg helt uhæmmet anbefale Intertap-tappehaner, som er af højeste kvalitet.

Vise ord? Man kan læse rigtig meget på internettet om hjemmebrygning af øl og ikke alt hvad hjemmebryggere siger er korrekt og det kan være forvirrende at finde præcis information. Det vigtigste jeg kan sige er at glad gær, god hygiejne og gode råvarer ofte giver gode resultater. Bland noget godt humør heri og så skal det nok blive godt med tiden!

Økologi! Jeg bestræber mig på at brygge med så mange økologiske ingredienser som muligt da jeg tror på det er bedst for miljøet.

NB: på disse sider anvendes engelsk decimalseparator "." og ikke dansk ",".
Credit: matematiske formler formateret med jqMath - Put Math on the Web.

Guides & udstyr

Jeg har bl.a. lavet en guide der beskriver min generelle fremgangsmåde ved hjemmebrygning samt lavet nogle forskellige online-beregnere til bryggerelaterede beregninger. Desuden har jeg skrevet lidt om udvalgt udstyr og metoder jeg har haft god erfaring med.

Ølopskrifter

Her findes et udvalg af mine ølopskrifter med inspirerende billeder. Alle opskrifterne kan downloades som BeerXML.