Elektronik

Her kan du se nærmere om nogle af de spændende elektronikprojekter jeg arbejder på og har lavet som hobby løbende med min uddannelse som elektronikingeniør på IHK (Ingeniørhøjskolen i København, som nu hedder DTU Diplom). Min studiegruppe med Nicki og Emil havde hjemmesiden www.et06.dk (nu nedlagt) i vores studieår fra 2006-2010 med lidt nyttige værktøjer og guides - disse er nu tilgængelige her i stedet (de er på engelsk).

Det græske alfabet

Man får ofte brug for det græske alfabet når man er ingeniør.

Alpha Α α Eta Η η Nu Ν ν Tau Τ τ
Beta Β β Theta Θ θ Xi Ξ ξ Upsilon Υ υ
Gamma Γ γ Iota Ι ι Omicron Ο ο Phi Φ φ
Delta Δ δ Kappa Κ κ Pi Π π Chi Χ χ
Epsilon Ε ε Lambda Λ λ Rho Ρ ρ Psi Ψ ψ
Zeta Ζ ζ Mu Μ μ Sigma Σ σ Omega Ω ω

Du kan også se en ASCII-tabel og udvidet tegnsæt.

Værktøjer og guides

Elektronikprojekter

Magnetomrører i cigarkasse

Se mere om projektet

Magnetomrører i cigarkasse hvis formål hovedsageligt bliver omrøring af gærstartere til ølbrygning. Den anvender mit AVRUSBboard (se nedenfor) som kontrolenhed til at styre rotationshastigheden for en almindelig blæser til en PC med påmonterede magneter som derved kan roterer en magnetpille i en kolbe med væske.


AVRUSBboard: AVR udviklingsboard med USB

Se mere om projektet

AVRUSBboard er et udviklingsboard baseret på en AVR ATmega8/ATmega168/ATmega328 MCU som kan kommunikere direkte med USB med en PC eller anden host. Boardet er tiltænkt personer som ønsker et simpelt AVR-board til udvikling med USB-kommunikation. Projektet er open source og kredsløbsdiagram samt eksempelsoftware i C kan downloades.


LED-Matrix

Se mere om projektet

LED-Matrix er et dot-matrix display bestående af 4 moduler der hver kan styre 7x5 lysdioder (pixels) individuelt. Derved kan der skrives bl.a. hele alfabetet på hver modul og de 4 moduler kan tilsammen vise en rullende tekst af ubegrænset længde. Se videoklip, diagrammmer, mv. på projektsiden.


MultiBoard 1: AVR & CPLD udviklingsboard

MultiBoard 1 er et udviklingsboard til C- og VHDL-programmering på 160 x 100 mm. En AVR processor er forbundet med en 8-bit bus til en CPLD og der er diverse input/output-muligheder.


MultiBoard 2: AVR & Bluetooth udviklingsboard

Se mere om projektet

MultiBoard 2 er et AVR udviklingsboard til C-programmering som kan kommunikere med et bluetooth-modul. På billedet ses boardet i sin æske, til højre for boardet ligger en ICSP-programmer (her en hjemmelavet af typen USBasp).


PowerSupply: 2-kanals switch mode effektforsyning

Se mere om projektet

PowerSupply: 2-kanals switch mode effektforsyning. En hjemmelavet forsyning med 16-bit digital kontrol af strøm og spænding og udlæsning af indstillinger på LCD display.


Mr. Robot

Se mere om projektet

Mr. Robot er et hobby-robotprojekt jeg har lavet ud fra viden opnået bl.a. ved fremstillingen af robotten The Bug. Et kameramodul giver robotten syn og min studiegruppe og jeg anvendte den i faget Digital Image Processing til at følge en bane og gendkende simple objekter.


Robot: »The Bug«

Se mere om projektet

Robotten »The Bug« er et robotprojekt fremstillet under tværfaligt projekt TVP4E på IHK i 2007. The Bug benytter magnetiske sensore til at følge en bane på gulvet optegnet med alu-folie.